A könyvtárosság etikai kódexe Hasznos linkek E-könyvtárak Virtuális könyvtárak RSS Vaklap AA
Kezdőlap Impresszum Kapcsolatfelvétel
Vasi Digitális Könyvtár
Oktatási célú digitális tartalmak
Vasi Könyvtári Portál
Elismeréseink
Könyvtárunkról kisebbségi nyelveken
Partnerkönyvtárak
Fenntartóink, támogatóink
Közérdekű adatok
Pályázataink
KSZR
www.niif.hu
Bejelentkezés
Virtuális könyvtárak
Látogatóinkat a világhálón szeretnénk kalauzolni saját könyvtárunk katalógusánál sokkal kiterjedtebb adatállományokban.
Szerkesztett, rendezett linkgyűjteményünk olyan katalógusokat, adatbázisokat ajánl, amelyek nem tárolják ugyan a dokumentumok teljes tartalmát, de a bibliográfiai és elérési adatok segítségével széleskörű tájékozódási lehetőséget kínálnak. A „Libinfo” segítségével pedig igénybe vehetik a magyar könyvtárak virtuális tájékoztató szolgálatát olyan kérdésekben, amelyekre könyvtárosok adhatnak megfelelő választ hagyományos és internetes források felhasználásával.

HUNOPAC
Az Országos Széchényi Könyvtár keretein belül működő Magyar Elektronikus Könyvtár szerkeszti az oldalt, amely HUNOPAC: Könyvtári információ Magyarországon címmel közvetlen elérést biztosít a magyarországi katalógusokhoz. Tartalomjegyzéke segít lokalizálni a keresett könyvtári katalógust.


könyvtár.hu
Az összes könyvtár egy helyen...
A Könyvtárportál az NKA támogatásával, az OSZK Könyvtári Intézet fejlesztéseként jött létre. Jelenleg tesztüzemmódban működik, elsősorban a szakmai közönség számára.

LibInfó
1999-ben indult azzal a céllal, hogy a tájékoztató könyvtárosok az interneten keresztül is segítséget tudjanak adni az információt keresőknek. 2001 novembere óta konzorciumi keretek között működik, amelynek egyre több magyarországi könyvtár, különböző szakterületeket képviselő intézmény és magánszemély a tagja, s az Országos Széchényi Könyvtár a működtetője.
Olyan kérdése van, amelyre egy könyvtáros tudhatja a választ? Amelynek megválaszolása egy mai könyvtár illetékességi körébe tartozik? Kérdezzen tőlünk!

Magyar Tudományos Művek Tára (MTMT)
Magyar Tudományos Művek Tára (MTMT) létrehozásának és működésének célja, hogy legyen egy sok célra hasznosítható nemzeti bibliográfiai adatbázis Magyarországon.
A projekt 24 MTMT-tagintézmény együttműködésével indult, a felsőoktatási intézmények folyamatosan csatlakoznak. A lefedettség 85-90%-os a felsőoktatás oktatói, kutatói létszámát alapul véve. Az MTA kutatóintézeteinél ez már most 100%.


Magyar folyóiratok tartalomjegyzékeinek kereshető adatbázisa (MATARKA)
A MATARKA (MAgyar Folyóiratok TARtalomjegyzékeinek Kereshető Adatbázisa) magyar kiadású szakfolyóiratok tartalomjegyzékét dolgozza fel a Miskolci Egyetem Könyvtár, Levéltár, Múzeum vezetésével. A felvett adatok adatbázisba kerülnek és több szempont szerint visszakereshetők ill. az egyes számok külön-külön böngészhetők. A gyarapodás egyrészt kézi adatbevitellel történik, másrészt digitális formában már rendelkezésre álló adatok konvertálásával.


Magyar Országos Közös Katalógus és
Országos Dokumentumellátási Rendszer (MOKKA-ODR)
A magyarországi nemzeti, tudományos és felsőoktatási könyvtárak és a központi szolgáltatói szerepet betöltő (megyei, városi) könyvtárak közös katalógusa.
Az ODR célja az, hogy megteremtse az információhoz és a dokumentumokhoz való hozzájutás azonos esélyét az ország bármely részén élő állampolgár számára a könyvtári rendszeren keresztül.


The European Library (TEL) - Európai Könyvtár
Az Európai Könyvtár a világhálón keresztül 47 európai nemzeti könyvtár állományához nyújt hozzáférést. A források közt digitális és hagyományos, papíralapú tartalmakat is találunk. Az Európai Könyvtár portálja ingyenes keresőfunkciót kínál, aminek segítségével metaadatokat és digitális tartalmakat is szolgáltat, némelyeket ingyenesen, másokat térítés ellenében. Az Európai Könyvtár működése és fejlesztése 23 európai nemzeti könyvtár összefogásán alapul. 2006 júliusától Magyarország is elérhetővé tette on-line katalógusát és digitális dokumentumai az Európai könyvtárban.Frissítve: 2015. július 15.


Elérhetőségek
Nyitvatartás
Új könyvek
Rólunk írták
Archívum
Keresés a honlapon
Szavazás
Ön szerint szükség van a házi kölcsönzésre?
Igen, mert sok az otthonából nehezen kimozduló idős vagy fogyatékkal élő ember, akinek fontos az olvasás, a kultúra.
Igen, mert az ellátottak így nem csak könyvet/filmet/ zenét kapnak havi rendszerességgel, hanem figyelmet, jó szót is.
Igen, mert a családtagoknak erre már nem biztos, hogy marad ideje, energiája.
Nem, mert a családtagok erről tudnak gondoskodni.
Nem, mert a lakásba nem szívesen engedünk be "idegent".
Nem, mert elegendő szórakozás a televízió és a rádió.
 
 
 
 
Legyen a kezdőlapom | Hozzáadás a kedvencekhez | Impresszum | Kapcsolatfelvétel Copyright © 1997-2008. Berzsenyi Dániel Könyvtár. Minden jog fenntartva.
Utolsó frissítés dátuma: 2021-12-22 www.ysolutions.hu
 
 
Kezdőlap