A könyvtárosság etikai kódexe Hasznos linkek E-könyvtárak Virtuális könyvtárak RSS Vaklap AA
Kezdőlap Impresszum Kapcsolatfelvétel
Vasi Digitális Könyvtár
Oktatási célú digitális tartalmak
Vasi Könyvtári Portál
Elismeréseink
Könyvtárunkról kisebbségi nyelveken
Partnerkönyvtárak
Fenntartóink, támogatóink
Közérdekű adatok
Pályázataink
KSZR
www.niif.hu
Bejelentkezés
Archívum 2021
Kámoni fiókkönyvtár - új helyen - új környezetben!
BDK / 2021. március 24.

Terveink szerint ezév májusában megnyílhat az új kámoni fiókkönyvtár a Kámoni Arborétum és az Ökoturisztikai Látogatóközpont közvetlen szomszédságában.

A Szófia utcából átköltöztetett, megújult állományú gyűjtemény nemcsak régi olvasóit, hanem a fiókkönyvtár vonzáskörzetében élőket is szeretné megszólítani.  

Az ökokönyvtár funkcióinak megfelelően a környezettudatosság, a természetvédelem hangsúlyos szerepet kap majd az új könyvek beszerzésében, a rendezvények szervezésében is.

Közösségi színtérként szolgálhat könyvbemutatók, táborok, iskolai foglalkozások számára, valamint klubok helyszíne lehet a természettel szoros kapcsolatban álló épület.

További képek Facebook-oldalunkon!

Kedves Olvasónk!

   a tudás,
Az Ön számára is fontos...   az élmény,
   a találkozás,
   a JÖVŐ?
Kérjük személyi jövedelemadójuk ?- ával támogassák könyvtárunkat!
Berzsenyi Dániel Könyvtár (Szombathely, Dr. Antall József tér 1.)

adószáma: 1 5 4 2 0 4 7 3  2  18
 
A könyvtár javára szóló döntését tisztelettel köszönik a Berzsenyi Dániel Könyvtár munkatársai.


Tájékoztatjuk olvasóinkat,
hogy a Berzsenyi Dániel Könyvtár
2021. május 24-én pünkösdhétfőn
ZÁRVA TART!
 
2021. május 25-én (kedden)
újra a szokásos nyitvatartási rend szerint várjuk látogatóinkat.
 


Rocketman
Waldinger Dóra / 2021. április 14.


A Dexter Fletcher (Bohém Rapszódia; Eddie, a sas) rendezte 2019-es filmben Elton John sztárrá válását követhetjük nyomon. A musical-betéteket is tartalmazó film olyan életutat mutat be, ami tele van tehetséggel, szerencsével és fájdalommal. Taron Egerton (Kingsman- filmek) által megformált Elton John története egy segítő csoportban kezdődik, ahol bevallja függőségeit, beszél kiégéséről. A film visszafelé göngyölíti fel, hogy milyen események jutatták ebbe a helyzetbe.

Újranyit a Könyvterasz a Hunyadi és a Jáki úti fiókkönyvtár bejáratánál!
BDK / 2021. április 12.

2021. április 13-től a fiókkönyvtár újranyitásáig a Hunyadi és a Jáki úti fiókkönyvtárunknál is Könyvterasz szolgáltatást biztosítunk olvasóinknak:

- a Hunyadi úti fiókkönyvtár bejáratánál kedden és szerdán 14-16 óráig
Kölcsönzési igényét az alábbi telefonszámon adhatja le:
+36 30 667 1315
 
- a Jáki úti fiókkönyvtárnál bejáratánál kedden 13-15, pénteken 13-15 óráig
Kölcsönzési igényét az alábbi telefonszámon adhatja le:
+36 30 519 3849
 
o A szolgáltatást beiratkozott olvasók vehetik igénybe.
o A lejárt olvasójegyeket meghosszabbítjuk.
o Megrendelését az előre egyeztetett időpontban veheti át.
 
Az elolvasott könyvek visszaadására is a fent megjelölt idősávban lesz lehetőség. Ehhez előzetes egyeztetés nem szükséges.

 
Várjuk kedves olvasóinkat!

Internet Fiesta 2021 - sorsolás
BDK / 2021. március 29.


Véget ért könyvtárunkban a minden év tavaszán országosan is megrendezésre kerülő Internet Fiesta. A rendezvénysorozat célja felhívni a figyelmet az internet bővülő szolgáltatásaira és biztonságos használatára.

Idén többféle kvíz kitöltésével tehették próbára tudásukat a jelentkezők. A mai napon kisorsoltuk azokat a szerencséseket, akik az élményen túl könyveket is nyertek tőlünk!

A nyerteseket a megadott e-mail-címen értesítjük!

Genius Savariensis Szabadegyetem / online

2021. május 13. 17 óra
Fűzfa Balázs: "Sem emlék, sem varázslat"
Radnóti Miklós, a XXI. század költője?

A verseket elmondja: Havas Judit előadóművész.

Az esemény Facebook Live-on lesz követhető.

A magyar történelem pillanatai - Kelemen Ferenc pirográfiai kiállítása
Szalainé Bodor Edit / 2021. április 30.

2020. november 3-án 17 órakor A magyar történelem pillanatai címmel kamarakiállítás nyílt Kelemen Ferenc pirográfiai alkotásaiból a Berzsenyi Dániel Könyvtár első emeleti hírlapolvasójában.
A tárlatot az érdeklődők figyelmébe Dr. Baráthné Molnár Mónika könyvtárigazgató ajánlotta.
 
A szombathelyi születésű, jelenleg Nemesrempehollóson élő Kelemen Ferenc 2017-ben felesége biztatására kezdett pirográfiával foglalkozni. Alkotásai elsősorban a magyar történelem jeles eseményeit örökítik meg. Előtte aktív sportolóként tevékenykedett.
 
Profi sportolói pályafutását 2013-ban fejezte be. 1967-1979 között a Szombathelyi Haladás súlyemelőjeként versenyzett, majd erőemelésben és szkanderezésben ért el országos helyezéseket. 2005-ben, 50 évesen kezdett el fekvenyomással foglalkozni. 2010-ben és 2013-ban Európa-bajnoki és világbajnoki címet szerzett, többször volt magyar bajnok. Pályafutásáról önéletrajzi regényében vallott, amely Az utolsó gyakorlat címmel jelent meg 2016-ban.
 
A kiállítás 2021. május 3-14-ig tekinthető meg a könyvtár nyitvatartási idejében.

Drimmer László (1925-2009) festőművész emlékkiállítása
Szalainé Bodor Edit / 2021. április 30.

Drimmer László (Szombathely, 1925. december 30. – Vasvár, 2009. április 4.) magyar festőművész, grafikus. 1946 és 1950 között a szombathelyi Derkovits Képzőművészeti Szabadiskolában tanult. 1950-1954-ig a Népművelési Minisztériumban, 1964-ig a Magyar Népköztársaság Művészeti Alapjában, majd a Képző- és Iparművészeti Lektorátuson dolgozott. Elsősorban vidéki kiállításokon szerepelt. Realista festményein szűkebb környezetét ábrázolja.
 
A kiállítás megtekinthető a földszinti előadóteremben 2021. május 3-14-ig a könyvtár nyitvatartási idejében.

Genius Savariensis Szabadegyetem / online

2021. április 22. 17 óra
Fűzfa Balázs: "Mért nő fü, hogyha majd leszárad?"
Babits Mihály költészetéről


Esti kérdés című versét hangfelvételről elmondja a költő.
Az esemény Facebook Live-on lesz követhető.

Magyar Széppróza Napja
BDK / 2021. február 17. 


A Magyar Írószövetség kezdeményezésére 2018 óta ünnepeljük a Magyar Széppróza Napját, február 18-án. Ez a dátum jeles magyar írónk, Jókai Mór (1825-1904) születésnapja.

Ennek apropóján 2021-ben évfordulós íróinktól nyújtunk át egy válogatást, melyben rövid életrajzi ismertetés mellett néhány találó idézettel emlékezünk rájuk. 

>>> tovább olvasom

A magyar kultúra napja
BDK / 2021. január 22.

A magyar kultúra napjára személyes hangvételű ajánlósorozattal készültek kollégáink. Olyan könyvekre, mesékre, hangoskönyvekre vagy filmekre hívják fel a figyelmet, melyek fontosak számukra, egyúttal kultúránk hordozói. Az ajánló sorok mellett a megszokott – maszk nélküli – arcok is felbukkannak.

Az ajánlásban szereplő dokumentumok könyvtárunkból kölcsönözhetőek!
>>> tovább olvasom

Oklevél
BDK / 2021. január 18.
 
Könyvtárunk 2020. november 23-27. között kapcsolódott az Európai Hulladékcsökkentési Hét témáihoz. Facebook-oldalunkon öt újrahasznosított tárgy elkészítését mutattuk be; kollégáink vállalták, hogy gyűjtik és leadják napi vásárlásaik nejlon csomagolását. A kísérlet szomorú példája, hogy a környezet iránt tudatosabbak is mennyi kéretlen szemetet termelnek bevásárlásaikkal. Könyvdoktor felhívásunkra 17 könyvet hoztak be olvasóink, melyeket a kötészet munkatársai megjavítottak.
Az Innovációs és Technológiai Minisztérium oklevéllel fejezte ki elismerését. Köszönjük!
 

Benedek Szabolcs: A fiumei cápa
Waldinger Dóra / 2021. április 14.

 
Benedek Szabolcs főként történelmi regényeket ír, ezenkívül folyóiratokban is olvashatunk tőle novellákat, tárcákat, kritikákat. Talán a legismertebb tőle a Vérgróf-trilógia, melyben az 1900-as évek elejének budapesti életét pezsdíti fel néhány rejtélyes támadás.
A fiumei cápa című regénye 2017-ben jelent meg és az Osztrák-Magyar Monarchia idejébe repíti vissza az olvasót.  A béke és a fejlődés átmeneti időszakát jelképezi monarchia, amikor sok-sok érdekes esemény történt, de a háttérben már elősejlettek a nagy világégés jelei.

Internet Fiesta 2021 - Digitális írástudás - Digitális tanulás - Könyvtár
BDK / 2021. március 18.
 

A 22. alkalommal megrendezett Internet Fiesta programsorozat idei témája a digitális írástudás terjesztése és az internet felhasználási lehetőségeinek minél szélesebb körű bemutatása.

Vállalkozó kedvű olvasóink online kvízjátékokkal tesztelhetik tudásukat, a szerencsések értékes könyveket is nyerhetnek!
A tudásmegosztás jegyében ajánljuk Fűzfa Balázs irodalomtörténész előadásait, melyek könyvtárunk és a Genius Savariensis Szabadegyetem közreműködésében valósultak meg. A Facebook-oldalunkon élő videóként közzétett előadások (Pilinszky János költészetéről és Arany János Szondi két apródja c. verséről) visszanézhetőek.


Judy
Nagyváradi Nóra / 2021. március 26.


A hatvanas évek végére a 46 esztendős Judy Garland több, kudarca fulladt házasság után folyamatos pénzügyi és drogproblémákkal küzdött. Már csak árnyéka volt egykori önmagának. Az önpusztítástól és a depressziótól soványra fogyva hurcolta gyermekeit egyik városból a másikba, miközben aprópénzért lépett fel. Mivel Európában még igazi sztárnak számított, elvállalt egy londoni turnét abban a reményben, hogy elegendő pénzt tud vele keresni. A fellépések azonban nem mentek egyszerűen. A színésznő folyamatos harcot folytatott önmagával, a közönséggel és a szervezőkkel egyaránt. >>> tovább olvasom


Sütő András: Anyám könnyű álmot ígér
Varga Dorottya / 2021. március 26.

 
A „naplójegyzetek” műfajmegnevezéssel illetett kötetben Sütő András magáról és családjáról, ismerősökről és szomszédokról ír, a mezőségi Pusztakamarás lakóinak történeteit beszéli el. A műfaji meghatározás szabad kezet ad az írónak: a könyvben éppúgy helyet kapnak családi levelek, dokumentumok, gazdasági és politikai fejtegetések, mint jó kedélyű anekdoták, családi történetek és gyerekkori emlékek. 

Új könyvek a polcokon
Horváthné Kupi Ildikó / 2021. február 4.
 
Tudták, hogy évente mintegy 10 ezer kötettel frissül könyvtárunk állománya? Ennyi új kötet között már minden látogatónk talál magának kedvére valót.

Válogassanak újdonságainkból, kérjenek előjegyzést, hogy az első olvasók között lehessenek! Honlapunkon virtuálisan, könyvtárunkban személyesen is böngészhetnek az "Új könyvek" polcán.

Könyvtármozi - új podcast rész
Boros Ferenc / 2020. november 19.

Az adásban Boros Ferenc, a Berzsenyi Dániel Könyvtár könyvtárosa beszél az Informatikai és Könyvtári Szövetség, valamint a Kecskemétfilm Kft. kezdeményezésére 2015-ben indult országszerte népszerű KönyvtárMozi projektről: a magyar filmkultúra népszerűsítéséről, a látott élmények közösségben való feldolgozásáról, a csatlakozott Vas megyei településekről, valamint az idén elkészült tematikus filmajánlóról.
 

Genius Savariensis Szabadegyetem / online

2021. április 8. 17 óra
Fűzfa Balázs: ["Kóróval jöttél, nem virággal"]
József Attila költészetéről a XXI. században


Közreműködik: Varga Richárd dalszerző
Az esemény Facebook Live-on lesz követhető.


Philip Pullmann: Az arany iránytű
Waldinger Dóra / 2021. februrá 19.
 
Philip Pullman brit regényíró Az Úr Sötét Anyagai trilógiával lett világszerte ismert. A sorozat első részéből először 2007-ben készült filmadaptáció, ezt követte 2019-ben az HBO minisorozata, mely évadonként dolgozza fel a trilógiát.
A regénysorozat alternatív világban játszódik, mely technikai felfedezésekben, természetfeletti lények jelenlétében különbözik a miénktől. Ami a legérdekesebb: az emberek lelke állat alakú kivetülésben létezik – ők a daimónok. Ezek gyerekkorban még változtathatják alakjukat, felnőttként kötnek ki egy formánál, ezzel mutatva a felnőtt belső tulajdonságait is.  >>> tovább olvasom

Genius Savariensis Szabadegyetem / online

2021. március 25. 17 óra
Fűzfa Balázs: Google és Magoogle fia vagyok én
Ady Endre költészetének modernsége


A verseket elmondja: Jordán Tamás, a Nemzet Színésze
Az esemény Facebook Live-on lesz követhető.

Genius Savariensis Szabadegyetem / online

2021. március 11. 17 óra
Fűzfa Balázs: A világ legnagyobb költője: Arany János
(Szondi két apródja)

Az esemény Facebook Live-on lesz követhető.

Könyvterasz a Jáki úti fiókkönyvtárnál!
BDK / 2021. február 1. 


2021. február 2-től a fiókkönyvtár újranyitásáig a Jáki úti fiókkönyvtárunknál is Könyvterasz szolgáltatást biztosítunk olvasóinknak:
 
kedden 13-15, pénteken 13-15 óráig
 
o A szolgáltatást beiratkozott olvasók vehetik igénybe.
o A lejárt olvasójegyeket meghosszabbítjuk.
o Megrendelését az előre egyeztetett időpontban veheti át.
 
Kölcsönzési igényét az alábbi telefonszámon adhatja le: +36 30/519-3849

Az elolvasott könyvek visszaadására is a fent megjelölt idősávban lesz lehetőség. Ehhez előzetes egyeztetés nem szükséges.
Várjuk kedves olvasóinkat!

Könyvterasz a Berzsenyi Dániel Könyvtár előtti téren
BDK / 2020. november 11.

A járványügyi korlátozások miatt a könyvtárban nem lehet böngészni az új olvasmányok között, az olvasni vágyóknak azonban lehetőséget nyújtunk előre igényelt könyvek, hangoskönyvek, zenei CD-k, DVD-k kölcsönzésére és a korábban kikölcsönzött dokumentumok visszaadására.

 Hol?
A Berzsenyi Dániel Könyvtár előtti Könyvteraszon (Szombathely, Dr. Antall József tér 1.).
 Mikor?

2020. november 12-től a könyvtár belső tereinek újranyitásáig.
 Hogyan?
1. Keressen rá a vágyott címekre a könyvtár katalógusában és jegyezze fel a főbb adatokat (szerző, cím, jelzet)!
2. Adja le kölcsönzési igényét az alábbi űrlapon vagy telefonon (94/513-540)! Ne feledje megadni nevét, olvasójegyének számát és elérhetőségét (telefonszám, e-mail cím)! Könyv, hangoskönyv, zenei CD, DVD kérhető, összesen maximum 8 darab.
3. A leadott megrendelést összeállítjuk.
4. A csomagokat előre egyeztetett időpontban hétfőtől-péntekig 11-12 óra, illetve 15-16 óra között lehet átvenni.
 Kik vehetik igénybe a szolgáltatást?
Beiratkozott olvasóink.
 Kell fizetni érte?
Nem.
 Mi a teendő, ha csak visszaadni szeretném a nálam lévő könyveket, CD-ket,
 stb.?
Visszaadásra is a fent megjelölt idősávban lesz lehetőség a könyvteraszon. Ehhez előzetes bejelentkezés nem szükséges. A visszahozott könyvek karanténba kerülnek, és a karanténidőszak után vesszük le az olvasók nevéről.

A könyvtár munkatársai a dokumentumok összeállítását a higiéniára ügyelve, az egészségügyi szabályokat betartva végzik. Szeretettel várunk mindenkit!

Genius Savariensis Szabadegyetem / online

2021. február 25. 17 óra
Fűzfa Balázs: "Égve hagytad a folyosón a villanyt"
(Pilinszky János költészetéről)

Az esemény Facebook Live-on lesz követhető.

Nemzetközi Könyvajándéknap
BDK / 2021. február 9. 


A Berzsenyi Dániel Könyvtár az idei évben már hetedik alkalommal csatlakozik a Nemzetközi Könyvajándéknaphoz. A pandémiás helyzet kicsit megváltoztatta az ajándékozás szokásos menetét, de nem tántorított el bennünket az olvasás örömének továbbadásában. 
 
Világszerte február 14-én ünneplik a Nemzetközi Könyvajándéknapot. A kezdeményezés legfőbb célja, hogy minden gyermek átélhesse az olvasás őszinte örömét, találkozzon a könyvek sokszínű világával. A Könyvajándéknap életre hívóinak álma valósulna meg, ha minden gyermek egy ajándékkönyvvel és egy mesével lenne gazdagabb.
 
A Berzsenyi Dániel Könyvtár az olvasás fontosságába vetett hittel áll a kezdeményezés mellé.
 
2021. február 12-én délelőtt Gasztonyba, a Tapsifüles Óvoda udvarára látogatunk, ahová könyvajándékot viszünk. Az elmúlt évben hasonló csomaggal Csöngén, korábban Csipkereken jártunk.
 
2021. február 12-én, pénteken:
 
Könyves Vakrandira (9-16 óráig) várjuk a titkokat és az olvasást szeretőket. (A Vakrandi nem ismeretlen, korábban több könyvtárban, s az elmúlt évben nálunk is megvalósult.) Ezen a napon könyvtárunk előtti könyvespolcon találhatnak olvasóink becsomagolt könyveket. A könyvek tartalmát, műfaját csak egy-egy szóval áruljuk el. Így a választás egy rejtvény, a megoldásért járó jutalom a csomagolás alatt rejtőző kötet.
 
Meglepetés kölcsönzés – Aki Könyvterasz szolgáltatásunk (11-12 és 15-16 óra között) keretében, ezen a napon telefonon, vagy a honlapunkról elérhető űrlapon küldi el hozzánk kérését, különleges figyelemben részesül! Választott könyvei mellé könyvtárosok ajánlanak egy-egy kötetet, s rejtenek csomagjába meglepetésként.

A magyar kultúra napja
BDK / 2021. január 22.

A magyar kultúra napjára személyes hangvételű ajánlósorozattal készültek kollégáink. Olyan könyvekre, mesékre, hangoskönyvekre vagy filmekre hívják fel a figyelmet, melyek fontosak számukra, egyúttal kultúránk hordozói. Az ajánló sorok mellett a megszokott – maszk nélküli – arcok is felbukkannak.

Az ajánlásban szereplő dokumentumok könyvtárunkból kölcsönözhetőek!
>>> tovább olvasom

Oklevél
BDK / 2021. január 18.
 
Könyvtárunk 2020. november 23-27. között kapcsolódott az Európai Hulladékcsökkentési Hét témáihoz. Facebook-oldalunkon öt újrahasznosított tárgy elkészítését mutattuk be; kollégáink vállalták, hogy gyűjtik és leadják napi vásárlásaik nejlon csomagolását. A kísérlet szomorú példája, hogy a környezet iránt tudatosabbak is mennyi kéretlen szemetet termelnek bevásárlásaikkal. Könyvdoktor felhívásunkra 17 könyvet hoztak be olvasóink, melyeket a kötészet munkatársai megjavítottak.
 
Az Innovációs és Technológiai Minisztérium oklevéllel fejezte ki elismerését. Köszönjük!


Imma Monsó: Születésnap
Vörösné Adler Erika / 2021. január 18.
 
A 61 éves katalán írónőt, Imma Monsót – bár több irodalmi díj birtokosa, s már öt könyve olvasható magyarul – nálunk valószínűleg kevesen ismerik. Én 2009-ben olvastam elsőként magyarra fordított novelláskötetét Inkább ne meséld el címmel. Nagy hatással volt rám, ráismerve saját gyarlóságainkra, az ismerős helyzetekre, ahogyan finoman átszőtt humorral bemutatja a félelmet keltő tabutémákat is. Születésnap című regénye is a beszéd és a beszédképtelenség, a félreértések körül forog. Főszereplői – közel 25 év házasság után, a történet kezdetén már 3 hete nem szólnak egymáshoz, csak az írásbeli üzenet „engedélyezett”, de eddig egyikük sem élt vele. A férfi azonban egyik nap kitesz egy általa írt cédulát az asztalra, hogy elmennek születésnapot ünnepelni, kilenckor indulnak, felesége ugyanis nemsokára betölti az 50. életévét. Az úticélt nem árulja el, a nőt azonban mindez „kíváncsivá teszi és felvillanyozza.”  >>> tovább olvasom


Tenet
Waldinger Dóra / 2020. január 18.


Christopher Nolan rendező 2020-as filmje, a Tenet az Eredethez hasonlóan egyedi és bonyolult filmélményt kínál.
Főszereplőnk (John David Washington) angol kém, akinek nem kisebb lesz a feladata, mint a jelen megmentése.
Egy veszélyes bevetése után új megbízatást kap és egy szót: tenet. Információmorzsák és néhány beavatott (többek közt egy brit titkosügynök, akit Robert Pattinson alakít) segíti az akció során, melyből egy új és veszélyes támadás körvonalazódik – maga a jövő támad! Egy új technológia segítségével a jövőből visszatérnek tárgyak, fegyverek, sőt egy ponton emberek is.
 >>> tovább olvasom

Lakberendezési áruház a Derkovits-lakótelep szívében
BDK / 2021. január 12.

1976. január 12-én, 45 évvel ezelőtt nyílt meg Szombathelyen a Domus Lakberendezési Áruház, az országos Domus hálózat hatodik üzleteként, Rónai Károly és Sellyei Gábor (VASITERV) tervei alapján. A székesfehérvári és a szolnoki épült vele párhuzamosan. A megnyitón Gyurácz János tanácselnök és Lauthán Ferenc belkereskedelmi miniszterhelyettes beszélt a beruházás nagyszerűségéről, a Bútorértékesítő Vállalat országos lefedettségéről, valamint az építők és a beruházók példamutató munkájáról. >>> tovább olvasom

Új könyvek a polcokon
Horváthné Kupi Ildikó / 2021. január 11.
 
Tudták, hogy évente mintegy 10 ezer kötettel frissül könyvtárunk állománya? Ennyi új kötet között már minden látogatónk talál magának kedvére valót.

Válogassanak újdonságainkból, kérjenek előjegyzést, hogy az első olvasók között lehessenek! Honlapunkon virtuálisan, könyvtárunkban személyesen is böngészhetnek az "Új könyvek" polcán.

Férfi énekes a teázó hölgyeknek
BDK / 2020. január 7.

55 évvel ezelőtt, 1966. január 8-án nyílt meg a szombathelyi Ady téren a Romkert CukrászdaFöldszintjén a Vas Megyei Vendéglátóipari Vállalat az utazóközönséget látta el gyorsan elkészíthető ételekkel és palackozott italokkal. A vendégek az önkiszolgáló rendszerű boltban csak állva fogyaszthattak. Az emeleten zenés-táncos eszpresszó kapott helyet. >>> tovább olvasom

Új év - új én
BDK / 2021. január 5.

„Nem tudod megváltoztatni, ami történt, amit tettél vagy amit veled tettek. De dönthetsz, hogy most hogyan élsz.” - Edith Eva Eger
 
Az újévi fogadalmakhoz, inspirálódáshoz kollégáink személyes kedvenceit ajánljuk.
Olyan könyveket válogattunk össze, melyek nagy hatással voltak ránk, tanultunk belőlük valamit, vagy nehéz helyzetekben segítségünkre voltak.

 >>> tovább olvasom

Megjelent az OKTV 2020/2021-es tanévi témáihoz készített ajánló bibliográfia
Horváthné Kupi Ildikó / 2020. szeptember 25.


A Berzsenyi Dániel Könyvtár munkatársai elkészítették, így az Országos Középiskola Tanulmányi Verseny pályázatán részt vevő diákok az idei tanévben is felhasználhatják a megjelölt témákhoz kidolgozott ajánló bibliográfiákat dolgozatuk megírásához. A könnyebb használhatóság érdekében PDF formátumban jelenik meg a kiadvány. Eredményes munkát kívánnak a források feltárásában közreműködő könyvtárosok!

A további információk és a letölthető ajánló bibliográfiák itt találhatók.


Elérhetőségek
Nyitvatartás
Új könyvek
Rólunk írták
Archívum
Keresés a honlapon
Szavazás
Ön szerint szükség van a házi kölcsönzésre?
Igen, mert sok az otthonából nehezen kimozduló idős vagy fogyatékkal élő ember, akinek fontos az olvasás, a kultúra.
Igen, mert az ellátottak így nem csak könyvet/filmet/ zenét kapnak havi rendszerességgel, hanem figyelmet, jó szót is.
Igen, mert a családtagoknak erre már nem biztos, hogy marad ideje, energiája.
Nem, mert a családtagok erről tudnak gondoskodni.
Nem, mert a lakásba nem szívesen engedünk be "idegent".
Nem, mert elegendő szórakozás a televízió és a rádió.
 
 
 
 
Legyen a kezdőlapom | Hozzáadás a kedvencekhez | Impresszum | Kapcsolatfelvétel Copyright © 1997-2008. Berzsenyi Dániel Könyvtár. Minden jog fenntartva.
Utolsó frissítés dátuma: 2021-12-22 www.ysolutions.hu
 
 
Kezdőlap